A kormány honlapján, Nemzetgazdasági Minisztérium oldalán 2015. október 8-án megjelent, a “Tervezet a nemzeti akkreditálásról szóló törvény módosításáról, a Nemzeti Akkreditáló Hatóság szervezetéről, valamint az Akkreditálási Tanács létrehozásáról”

A tervezet 2015. október 9-én 12 óráig véleményezhető a rita.tuske @ ngm.gov.hu; adam.nagy @ ngm.gov.hu ;marton.majtenyi @ ngm.gov.hu; aniko.eva.kassay.domane @ ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségeken.

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=8#!DocumentBrowse

Letölthető innen is: Akkreditalo_Hatosag

“A nemzeti akkreditálásról szóló 2015. évi CXXIV. törvény módosítására, a törvény végrehajtási szabályait meghatározó Kormányrendelet valamint az Akkreditáló Tanács létrehozásáról szóló kormányhatározat megalkotására irányul, továbbá módosítja a szervezeti változás miatt a törvénnyel összhangban nem álló Korm. rendeleteket.”

“Az Natv. jogalkotási kötelezettséget ír elő a Kormány számára, hogy az akkreditálás részletes szabályait rendeletben határozza meg. A jogszabály előkészítés során áttekintettük az ISO/IEC 17011 számú megfelelőség értékelésről szól szabványt, melynek előírásaira tekintettel indokolttá vált az Natv. módosítása, továbbá a szabályozás szabvány előírásai szerint történő kidolgozása, hogy az új szervezet működőképes legyen és megkapja az EA által elismert státuszt.”