“A Tarnamente Ipari Szövetkezet 60 éves. 1988-as évtől csak kápolnai székhellyel működik a cég. A szövetkezet fő profilja a lakatosipari tevékenység mellett hőre lágyuló műanyagok fröccsöntése, gépi forgácsolás, valamint kismértékű kereskedelem.”

“A gyártási folyamat ellenőrzéséhez már több mint egy évtizede bevezették az ISO 9001:2008 minőség irányítási rendszert. Jelenleg folyamatban van a z EN ISO 3834-2 szerinti hegesztőüzemi alkalmasság bevezetése, illetve működtetése. A modern PLC vezérlésű gépek üzemeltetéséhez nagyobb szakmai tudás szükséges. A szövetkezetnél folyamatos a szakmai továbbképzés annak érdekében, hogy versenyképességüket megőrizzük. Dolgozóik az elmúlt időszakban is részt vettek, gépkezelői, darukezelői és targonca vezetői tanfolyamokon.

A szövetkezet vezetője szerint a jól képzett munkaerő nélkül a mai állandó gazdasági versenyben alul maradnának. A társaság árbevétele folyamatos növekedést mutat, gazdálkodásuk stabil, mely mellett az eredményesség sem marad el. A jövő célkitűzése a hatékonyság javítása, a minőség megtartása és e feladatokhoz biztosítani a szükséges tárgyi és személyi feltételeket.”

 

Részletek itt.

Forrás: