Ha követjük Mark Schaefer tanácsait nem hibázhatunk nagyot. Személyes út megtalálása legyen az elsődleges célunk.

Vegye figyelembe a pánikot és válaszoljon rá

Ne rágódjon a mai helyzeten, elvonja a figyelmet a lényeges dolgokról. Találjon apró de pozitív dolgokat, koncentráljon azokra. Megnyugtat és és az irracionális gondolkodást elfeledteti.

Azonosítsuk a tényeket

Melyek azok a tényezők, amelyek nem felismerhetők azonnal, és nem tudjuk befolyásolni a menetüket. Engeddjük el őket. Összpontosítson arra, ami biztos.

Felismerni azt, hogy az üzleti bizonytalanság nem személyes kudarc

„Itt van sok minden, amit nem tudunk, de az alapján haladjunk előre, amit tudunk. Lehet, hogy hibákat követünk el, de ez sokkal jobb, mint állni.”

Az egyetlen dolog, amit egy bizonytalan világban ellenőrizésünk alatt tartunk, a válaszunk a helyzetre és az általunk hozott döntések.

Összpontosítson három ismert prioritásra

Mark egyik ügyfele ezt az üzenetet küldte a múlt héten: “Jelenleg ebben a válságban a készpénz megtakarítására, az ügyfelek azonnali szükségleteire és az munkatársakra összpontosítjuk a figyelmünket.”

Ez minden bizonnyal három kritikus és a megfelelő cél, függetlenül attól, hogy mennyi bizonytalanság van a világban.

És önnel mi van? Mi a nagy három prioritás önnek?

Összpontosítson a pozitív tevékenységekre – még akkor is, ha azok hiányosak

Ahova összpontosítja a figyelmét, az meghatározza az érzelmi állapotát. Amikor megpróbálja megválaszolni a hirtelen felmerülő problémákat, az negatív érzelmeket, stresszt gerjeszt maga körül,tovább gerjeszti a bizonytalanságot, és amely akadályozza a munkájában.

Amikor a pozitív tevékenységekre összpontosít, megteremti a személyes hatékonyság érzetét, és így pozitív érzelmeket generál és javítja a mentális teljesítményt is.

Ne kérdezze állandóan: “Mi lenne ha?”

A – Mi lenne ha?” – kérdések ismétlése a stresszt és aggodalomat gerjeszt, és a gondolkodásukban nincs helye számukra, miután a nagy három prioritásra összpontosít.

A – Mi lenne ha? – kérdések majd eldőlnek, így vagy úgy, ezeket nem változtathatja meg. A bizonytalanságra alapozni, tévútra vezeti a tevékenységeket.

A vírus helyzet megoldása nincs a hatáskörében. A munkanélküliség megoldása nincs a hatáskörében. A gazdaság problémák megoldása nincs a hatáskörében.

Az Ön által hozott döntések, és az ezekkel kapcsolatos pozitív intézkedések, az amire önnek van hatásköre, és hozza az eredményeket.